top of page

financielle academy  

Winstgevend & Financieel Slim Ondernemen
dankzij kennis & inzicht. 

Het online leerplatform waar je leert hoe je  financieel slim kan ondernemen. 

 

Ik leer je stap voor stap en in eenvoudig

te begrijpen taal, hoe je een financieel gezond bedrijf kan uitbouwen, waarvan je

ook privé de vruchten kan plukken.  

"You can't make financial decisions if you're not educated." - D. Bach

Kennis is het begin van alle wijsheid. 

Het 'obligate' diploma bedrijfsmanagement dat je vroeger moest kunnen aantonen bij de oprichting van je zaak, kon evengoed een diploma maatschappelijk assistent of onderwijzer zijn.

Raad eens hoeveel aan economie gerelateerde leerstof je in dat geval hebt gehad? Zo goed als geen. 

 

Eén voordeel van deze regel: je moet je als startende ondernemer niet belemmerd voelen door een gebrek aan financiële kennis. Vrijwel iedereen kan starten en dat is op zich goed nieuws! 

Het grote nadeel: je hebt écht wel een minimum aan financieel inzicht nodig om je bedrijf op alle fronten succesvol te maken. Zonder dat, zal je al snel merken dat het niet allemaal stroomt zoals je had gedroomd. 

 

 

 

 

 

 

 

Het goede nieuws is: je kàn baas worden over je financiën, over je bedrijf én over het resultaat. Wat heb je daarvoor nodig? Kennis van & inzicht in je cijfers, in je rekening, je doelen, je kosten, je prijszetting, fiscale en financiële hulpmiddelen, en een 'goeie' ondernemersmindset. 

En dat alles leer je  in de enige echte Financielle Academy! 

Voor wie is deze Academy geschikt? 

1. Het is een must voor jou als je een eigen zaak hebt, of een eigen zaak wil starten, en je voelt dat je nog onvoldoende zicht hebt op de financiële kant ervan. 

 

2. Het is voor jou als gesprekken met de boekhouder of de bank je altijd wat klein doen voelen. 

 

3. Het is voor jou als je niet weet hoe je nu privé beter kan worden van al je harde werk, zonder je blauw te betalen aan belastingen. Als je je geld aan het werk wil zetten voor jou in plaats van omgekeerd. 

 

 

 

 

 

 

Wat is er inbegrepen in het traject? 

Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot alle modules, je krijgt diverse tools aangereikt om je (financiële) administratie te vereenvoudigen, je kan gedurende de looptijd van het traject 6 keer deelnemen aan de Q&A's, én je mag mijn hulp inroepen bij de opmaak van je financieel plan & businessplan. En tussen alles door ben ik met plezier jouw stok achter de deur om je te helpen je doelen te bereiken!

 

Is het ook geschikt voor starters? 

 

Zeker! Dit traject is voor elke ondernemer die financiële basiskennis mist. Of je nu al langer ondernemer bent, of nog moet starten.

Je leert in de Academy onder meer ook hoe je een winstgevend financieel plan kan opmaken. Dat is zowel voor starters als voor ondernemers die willen groeien / investeren een noodzaak.

 

Is het moeilijk?

Moeilijk is het niet. Ik leg alles in eenvoudige taal uit. Blijkbaar - als ik mijn klanten mag geloven - ben ik daar goed in 😉. 

Ondernemen is jouw passie. Je houdt van je bedrijf. Je werkt hard. Alleen zie je het resultaat daarvan vandaag nog niet weerspiegeld op je rekening. Je wil kunnen genieten van het leven, daarom ben je o.a. voor een stukje toch, als zelfstandige gestart. Maar van de zogenaamde voordelen van dit statuut, heb je tot nu toe, nog niet veel gezien. 

Herken jij je hierin? 

Wanneer kan ik starten?

Inschrijven kan op elk moment. 

Enkele dagen na inschrijving ontvang je ontvang je alle informatie & inloggegevens. 

Je bent niet alleen. Veel ondernemers beginnen vol goede moed, en héél veel ambitie aan de realisatie van hun droom: een eigen zaak. Maar al gauw blijkt de realiteit harder dan verwacht. Resultaten blijven uit, het is soms écht hard werken, klanten zoeken, creatief blijven zijn, steeds maar weer nieuwe acties bedenken, iedereen tevreden stellen, en dat allemaal zonder dat je er ook nog eens voor wordt beloond. Want de rekeningen blijven komen, en elke keer dat je wat reserve hebt, komt er weer iets onverwachts tussen. 

Wie ben ik? 

Ik ben Veerle Geubbelmans, ik ben zelfstandig financieel adviseur & sidekick voor vrouwelijke ondernemers. Met Boutique Finance (spreek uit in het Engels) coach en begeleid ik ambitieuze vrouwen naar financieel inzicht, zelfvertrouwen en resultaat. 

Naast Budgetcoach ben ik eveneens partner in een accountantskantoor en was ik meer dan 20 jaar werkzaam bij de bank, als o.a. ondernemersadviseur & specialist business credits. 

Ik ben ook al 13 jaar alleenstaande mama van een fantastische zoon. Dit maakt van mij een solo-ondernemer én solo-mama en dat is meteen waarom ik een groot hart heb voor alle ondernemende vrouwen die een (zaken)partner, sidekick, sparringpartner of gewoon ad hoc 'hulp' missen.

Ik begrijp je & ik ben er voor jou. 

Als alleenstaande mama én ondernemer draag ik een dubbele financiële verantwoordelijkheid. Niet alleen naar mijn gezin (ik ben de enige kostwinner), ook naar mijn bedrijf (ik moet mezelf elke maand minstens een loon kunnen uitkeren en al mijn vaste kosten kunnen betalen). Ik heb geen fluwelen kussen zoals 1 van mijn coaches ooit zei.

En net daarom ben ik het aan mezelf verplicht om voor een stevige financiële basis te zorgen.

En die basis - daar heb ik mijn bedrijf voor nodig: 

​Ik zag het meer dan eens bevestigd tijdens mijn 20-jarige loopbaan bij de bank.

 

Het zelfstandig ondernemerschap is lucratief - als je het goed aanpakt! ​

Mijn ‘onafhankelijkheid’ is voor mij de normaalste zaak. Ik vind dat elke ondernemende vrouw baas moet zijn over haar geld (en dat van haar bedrijf) en dat begint met kennis en inzicht.

Wat mag je verwachten?

Online leeromgeving

Via verschillende modules leer je financieel slimmer ondernemen (ken de Do's & Don't do's, leer alles over fiscale hefbomen, prijszetting, vermogensopbouw, risico's en hoe ze te vermijden, en leer hoe je je bedrijf voor jou kan laten werken in plaats van omgekeerd).

Leer hoe je een financieel plan kan omzetten naar een ijzersterk, realistisch, zakelijk fundament. Dit gaat je helpen om gefundeerde beslissingen te nemen voor jou en je bedrijf. Je krijgt mijn feedback en hulp bij de opmaak van je financieel plan.

Leer hoe je meer grip kan krijgen op je cijfers én het saldo van je rekening.

Groei niet alleen in 'numbers' maar ook in zelfvertrouwen!

Toegang tot de Financielle Community. 

Vrouwen die elkaar helpen in hun (financiële) groei, daar wordt de wereld alleen maar mooier van 🧡. Hier kan je terecht voor steun, support, ervaringsuitwisselingen, en het vergroten van je netwerk. 

6 maandelijkse Q&A's

De maandelijkse Q&A's zijn een heel waardevolle aanvulling op het traject. Hierin bespreek ik - anoniem indien gewenst - reële businesscases en beantwoord ik vragen m.b.t. de modules. 

BONUS

Naast de gewone modules staan ook volgende expert-sessies al gepland:

Bonus 1: IPT, VAPZ & Pensioen to the max

Bonus 2: aansprakelijkheid & risico’s als zelfstandige

Bonus 3: op zoek naar kapitaal

Bonus 4: werken met personeel (fiscaal interessante mogelijkheden en hoe je personeel beschermen)

Bonus 5: Beleggen en investeren als zelfstandige/met je vennootschap 

Bonus 6: je (eerste) opbrengstpand als zelfstandig ondernemer

Investering

De normale investering voor de Financielle Academy bedraagt 2.197 euro. Je kan ook kiezen voor termijnbetalingen (6 en 12 maanden)*.

(*) Tip: Als financiële businesscoach kan ik niet anders dan je te informeren over het prijsverschil 😉. Gespreide betalingen zijn altijd wat duurder dan een eenmalige betaling. Hou hier rekening mee bij je kasplanning, niet alleen als koper, ook als verkoper!   

Wat klanten vertellen

Bedankt Veerle, dankzij jou heb ik nu een planning & inzicht en heb ik alles op orde. Thx voor jouw financiële raad voor zaak en privé! Je legt de lat hoog en daar was ik naar op zoek. 

Griet

Jij hebt mijn droom helpen realiseren, Veerle.  En met heel veel passie doe ik elke dag wat ik het liefste doe! Dankjewel daarvoor! 

 

 

Elly

Ik voelde me als single mom van A tot Z begrepen, gesteund en gesterkt met iemand als jij die pal achter me stond. Je hebt jezelf mede dankzij je kennis in cijfers, helemaal in mijn case vastgebeten - met succes! Je bent een topvrouw, iemand die zich met hart en ziel inzet!

 

Natacha

Vragen die jij jezelf misschien stelt?

Ik volgde al zoveel opleidingen en trajecten en meer dan de helft werk ik niet af; ik weet niet of het slim is om weer geld uit te geven aan iets wat mijn business moet doen groeien. Ik vertrouw mezelf niet. 

First things first: ik hou van ambitieuze vrouwen die willen groeien met hun bedrijf en daarvoor steeds willen bijleren! Maar jezelf accountable houden zal je als ondernemer toch echt moeten leren. Het goede nieuws is: in de Academy help ik jou daarbij. Ik wil graag dat al mijn klanten na afloop tevreden zijn - ik laat je dus niet aan je lot over. Verder: twijfel je aan jezelf of aan mij? Als je wil, mag je altijd een Intake call inplannen en dan bekijk ik samen met jou of het het geschikte moment én de geschikte investering is voor jou of niet, en leer je mij meteen kennen. En tot slot: ik raad mijn klanten altijd aan het rendement van een opleiding mee te nemen in je berekeningen. Als je het moeilijk vindt dit te berekenen, kan je je de vraag omgekeerd stellen: hoeveel kost het jou als je in je eentje blijft verder doen? 

Verder heb je gedurende een jaar toegang tot de modules & de tools – je kan het dus altijd op een later moment terug opnemen.

 

Ik schaam me best wel voor mijn situatie, ik heb er een boeltje van gemaakt. Ik heb je al vaak zien passeren, maar ik durf je gewoon niet contacteren.

🧡 Maar dat is net waarom je mij nodig hebt: laat mij jou helpen. Zonder oordeel. Alleen met heel veel liefde. Als ik jou gerust kan stellen: de meeste van mijn klanten zijn klant geworden op een moment dat  ze het overzicht helemaal kwijt waren en niet meer wisten van welk hout pijlen maken. En ik heb in 25 jaar bij de bank heel veel klanten gezien en gesproken – ik durf bijna zeggen: I’ve seen it all. Echt waar. En ook een beetje eerlijk: als je er een boeltje van hebt gemaakt, is het hoog tijd dat je hulp zoekt. Bij eender wie. Maar neem actie 🧡

 

Ik loop niet graag met mijn financiële situatie te koop. Wie garandeert mij dat mijn gegevens vertrouwelijk worden behandeld? 

Ik begrijp jou helemaal! Als adviseur bij de bank heb ik 25 jaar met klanten gewerkt waarbij discretie en bankgeheim een absolute voorwaarde waren. Intussen is het mijn 2e natuur om gegevens altijd vertrouwelijk te behandelen. Ik kan je volledig geruststellen hierin. Ik werk ook alleen (ik heb nog geen team rondom mij) en zal altijd je toestemming vragen als ik als tussenpersoon iets voor je moet regelen/navragen.

 

Ik heb geen geld -  dat is net de reden waarom ik wakker lig..

Ook dit begrijp ik. Maar je moet je echt afvragen waarom je nu geen geld hebt. Had je andere zakelijke beslissingen kunnen nemen? Had je op een andere manier met je geld kunnen omgaan? 

Of zit je businessmodel en je prijszetting niet goed? Hoeveel zal het jou nog 'kosten' als je geen hulplijn inroept? Een tip: maak voor jezelf eens de oefening wat je moet verkopen – hoeveel je van een bepaald product of dienst moet verkopen om het bedrag van je inschrijving bij elkaar te krijgen? Wat heb je nog liggen aan uitgaande facturen? Ik ben de laatste die je zal aanraden om hiervoor te lenen. Ik wil je niet met schulden opzadelen. Maar probeer te denken als een ondernemer en aan het rendement wat het je zou opleveren. 

 

Ik heb geen tijd om er nog een traject bij te nemen. 

Wel, met 1 uur coaching kan ik je wellicht niet helpen. De Financielle Academy is echt een opleiding die je belangrijke inzichten en kennis gaat bijbrengen op een gestructureerde manier, op 1 plaats, raadpleegbaar wanneer je dat wenst en waar je dat wenst. Zelf besteed ik elke 14 dagen 1 à 2 uur aan mijn financiële administratie en heb ik een business meeting met mezelf op het einde en aan het begin van elke maand. Dit kan jij wellicht ook implementeren, en na het volgen van alle modules, maak je er hoogwaarschijnlijk met plezier 

tijd voor! De modules komen mondjesmaat in de leeromgeving en blijven 1 jaar toegankelijk. Daartussen doe je je huiswerk en leer je beter ondernemen met meer resultaat. 

Cijfers zijn écht mijn ding niet. Ik ben bang dat ik er niets van ga snappen. 

... en net daarom is deze opleiding voor jou 😉. Echt. Je kan altijd vragen stellen in de community, tijdens de Q&A's en ik leg alles heel helder uit. 

Reviews

Griet - Veerle, ik heb het gevoel dat het EINDELIJK de goede kant uit gaat met mijn financiën. Zoveel dank! 

 

Maaike - Wat jij voor mij gedaan hebt, daar kan ik een boek over schrijven… Ik weet niet waar ik moet beginnen. Je hebt ervoor gezorgd dat mijn administratie op punt is, dat we eindelijk wat meer privé overhouden, en dat mijn omzet op enkele maanden tijd x 1,5 is gegaan! Lieve Veerle, dankjewel! 

 

Katrien - You helped me in the most professional way with various financial issues. I'm still very grateful as your expertise and insight enabled me to take the right decisions and saved me a lot of time!

bottom of page