top of page

In 2019 nam ik voor de tweede keer in mijn leven een ‘grote’ beslissing. Ik stopte met werken in loondienst, en startte als zelfstandige.

Die andere ‘grote’ beslissing nam ik al 10 jaar eerder: ik zou bewust alleenstaande mama worden. (Wat ik ook deed, een jaar later was mijn zoontje er, helemaal compleet en helemaal zoals het moest zijn).

Beide beslissingen bleken een succes te zijn.

En beide keren was ik degene die er helemaal in mijn eentje voor ging. Zonder me te laten beïnvloeden door anderen.

En net daarom ben ik het sinds die dag aan mezelf verplicht om voor een stevige financiële basis te zorgen.

 

Tot voor 2019 zag ik echter niet hoe ik dat kon: ik werkte steeds minder om de zorg van mijn kindje zelf te kunnen opvangen (helaas waren er veel medische problemen waardoor therapieën en ziekenhuisbezoeken, steeds frequenter moesten worden ingepland) en daardoor had ik dus ook steeds minder ‘loon’. Dus ofwel moest ik opnieuw méér gaan werken - in loondienst - waarbij ik opnieuw ‘minder’ uren zelf kon regelen; maar echt financieel beter zou ik daar niet van worden. Ofwel zou ik minder gaan werken, en me laten helpen door allerlei instanties (stel je voor! ZO niet mijn idee van financiële onafhankelijkheid!)

Dus wat deed ik wel? Ik sprong en koos voor een zelfstandig statuut. Ik liet me begeleiden door een loopbaancoach en gaf mijn ontslag zonder enig zicht op succes.

Wat had ik wel (en was dus een groot voordeel)? Mijn financiële achtergrond.

Ik had tot dan meer dan 20 jaar in de financiële sector gewerkt - als relatiebeheerder en als business & credits specialist. De job deed ik graag. Ik werkte vooral graag voor en met vrouwelijke ondernemers. Daar kreeg ik energie van en mijn klanten waren op hun beurt ook altijd heel dankbaar voor wat ik voor hen deed. Zonder het te weten inspireerden ze mij meer en meer tot ik zelf het licht zag en dacht: maar ik moet dat toch ook kunnen?

Wat nu als ik mijn eigen onderneming start? Ik zag vooral de voordelen: naast het kunnen bepalen van mijn eigen agenda (hoera!) - die vrijheid hè - het kunnen werken met klanten waar ik mee wilde werken en vooral - het zelfstandig statuut als hefboom naar financiële gemoedsrust (ja, een bedrijf opent heel wat deuren naar financiële verbetering! Je moet het alleen weten én je moet inzicht hebben in je cijfers).

Et voilà - Boutique Finance ('buːˈtiːk faɪnæns') was geboren.

En ik kan je met plezier zeggen: het was spannend - en dat is het soms nog - maar ook die tweede ‘grote’ beslissing heeft mijn leven veranderd.

  • Ik bepaal nu mijn eigen agenda.

  • Ik werk met klanten waar ik mee wil werken. En dat is zó fijn.

  • Er is financieel veel meer mogelijk als zelfstandige dan in loondienst. Dankzij goed financieel inzicht en een écht businessplan is het mij gelukt om mijn onderneming helemaal te modelleren naar mijn wens waardoor ondernemen nog leuker is geworden!

  • Ik help elke dag vrouwelijke ondernemers met hùn financiën - vanuit mijn expertise - het kost me geen moeite en mijn klanten zijn stuk voor stuk zo dankbaar.. ja, wat wil je meer?

 

Mijn ‘onafhankelijkheid’ is voor mij de normaalste zaak. Maar voor veel vrouwen is het dat niet.

Ik vind dat elke ondernemende vrouw baas moet zijn over haar geld (en dat van haar bedrijf) en dat begint met kennis en inzicht.

 

 - over mij -

Ik ben al 12 jaar trotse single mama van een coole zoon. (The best 12 years of my life so far!)

Ik heb een lichte koffieverslaving (mijn volgende koffiemachine is de Sage Barista Pro), ik droomde lang van een eigen boekenwinkeltje en zou niet kunnen leven zonder muziek. Ooit was ik voorbestemd om professioneel muzikante te worden maar dat liep anders. Sporten is niet mijn 2e adem, maar ik doe mijn best.

Ik omring me graag met mooie dingen, ook als ik werk. Ik word helemaal gelukkig van een mooi bureau, koffiekopjes en leuke stofjes. 

Ik ben een mega introvert en dat is iets anders dan stil en verlegen zijn. (Je snapt me ongetwijfeld als je ook introvert bent ;).

Ik heb het moeilijk met de eenzijdige portrettering van de alleenstaande mama in de pers.

Ik hou van koken (niet van bakken) mét een leuk kookboek en een glas wijn erbij.

Ik geloof heel erg in het ietwat ‘liberale’ gedachtengoed dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar leven te verbeteren. Keuzevrijheid is daarbij het sleutelwoord, samen met zelfleiderschap en stap-eens-uit-de-slachtofferrol.

Naast 25 ervaring als relatiebeheerder en kredietspecialist in de bancaire sector (zowel voor particulieren als voor businessklanten & professionals), ben ik tevens gecertificeerd Budgetcoach.

IMG_9283 2.jpeg
bottom of page